趣味でつながる、仲間ができる、大人世代のSNS、趣味人倶楽部(しゅみーとくらぶ)

よくあるご質問

5/23(Sun)2021 English diary

I made chicken ham today.
Chicken ham is easy to make and delicious when made from breast meat.胸肉

皮のない方に観音開きになる様に切り込みを入れ薄く広げます。内側だけに塩をすり込み 刻んだバジルの葉を散らします。丸めるとハムみたいになります。広がらないよう糸を巻きます。そして砂糖と料理酒の液に浸け(ビニール袋)冷蔵庫で1時間くらい置きます。それから蓋つきのシリコン製の容器に移して電子レンジにかけます。鶏肉なので完全に中まで火を通します。

This ham was the most delicious I've ever made. I used basil for the first time. I didn't know it had such a wonderful scent.

コメント

はなさん

2021年05月24日 06:26

ZIPさん、縦の切り込みは背骨に平行に入れてくださいね。(^^)
ラップを巻いてさらに形を整えてシリコン容器に入れると良いです。(^^)
美味しいのが出来ると良いですね。(^^)

ZIPさん

2021年05月23日 23:11

Thank you for sharing the recipe. My company import Salad Chicken from Thailand. But your recipe sounds more natural and delicious. I should try next weekend.